Definicje

Istnieją trzy typy użytkowników Fyrebox: Właściciel, Administrator i Quiz Maker.

Administratorzy mają dostęp do większości zakładek na stronie konta i mogą wprowadzać zmiany na koncie Fyrebox, które będą miały wpływ na wszystkich użytkowników.

Właściciele , tacy jak administratorzy, mają dostęp do wszystkich kart na stronie konta. W przeciwieństwie do administratorów, właściciele mogą uzyskać dostęp do stron Subskrypcja, adres, języki, faktury w obszarze administracyjnym.

Quiz Twórcy mogą po prostu zmienić swój adres e-mail i hasło. Członkowie Quiz Makers nie mogą wprowadzać zmian na koncie Fyrebox, które mają wpływ na innych użytkowników. Mogą tworzyć / edytować / usuwać quizy

Uprawnienia użytkowników

Właściciel: Cały dostęp i uprawnienia. Dzięki tym samym uprawnieniom, co administrator, użytkownik może uzyskać dostęp do stron Subskrypcja, adres i faktury na stronie Konto, tworzyć, edytować i usuwać użytkowników.

Administrator: oprócz wszystkich uprawnień twórców quizów, administrator może uzyskać dostęp do większości zakładek na stronie konta Fyrebox, z wyłączeniem stron Twój plan, ustawienia, użytkownicy i faktury. Administratorzy mogą wprowadzać zmiany widoczne dla wszystkich użytkowników. Administratorzy mogą integrować się z oprogramowaniem innych firm.

Quiz Twórcy:

  • Twórz / edytuj / usuwaj quizy
  • Dostęp do statystyk
  • Dostęp do potencjalnych klientów

Twórcy quizów nie mogą:

  • klucze API konta dostępu
  • zmień ustawienia konta
  • integruj się z oprogramowaniem innych firm

Możesz zmienić uprawnienia użytkownika na koncie> Użytkownicy.

Zarządzanie użytkownikami

Tylko właściciele mogą wprowadzać zmiany w innych użytkownikach.

Właściciele mogą dodawać, usuwać i zarządzać użytkownikami na koncie> Użytkownicy.

Aby dodać użytkownika, przejdź do strony Konto i kliknij kartę Użytkownicy, a następnie wybierz opcję "Zaproś użytkownika". Wprowadź nazwę użytkownika i adres e-mail, a następnie kliknij "Zaproś użytkownika". Spowoduje to wysłanie e-maila z zaproszeniem do nowego użytkownika.

Aby usunąć użytkownika, wybierz kolejno Konto> Użytkownicy, a następnie kliknij "Usuń" w wierszu obok użytkownika, którego chcesz usunąć, i potwierdź usunięcie.

Aby zmienić rolę użytkownika lub ustawienia powiadomień, przejdź do opcji Konta> Użytkownicy, wybierz użytkownika, którego chcesz edytować, kliknij opcję Rola i wybierz nową rolę. Użytkownik musi się wylogować i zalogować ponownie, aby zaktualizować swoją rolę