Definisi

Terdapat tiga jenis pengguna Fyrebox: Pemilik, Admin dan Pembuat Kuiz.

Admin mempunyai akses kepada kebanyakan tab pada halaman Akaun dan boleh membuat perubahan pada akaun Fyrebox yang akan mempengaruhi semua pengguna.

Pemilik , seperti Admins, mempunyai akses kepada semua tab halaman Akaun. Tidak seperti Admins, Pemilik boleh mengakses Langganan, Alamat, bahasa, halaman Invois di kawasan Admin.

Pembuat Kuiz hanya boleh menukar alamat e-mel dan kata laluan mereka. Ahli Pengeluar Kuiz tidak boleh membuat perubahan kepada akaun Fyrebox yang memberi kesan kepada pengguna lain. Mereka boleh membuat / mengedit / memadam kuiz

Kebenaran Pengguna

Pemilik: Semua akses dan keizinan. Dengan keizinan yang sama sebagai Admin, pengguna ini juga boleh mengakses halaman Langganan, Alamat dan Invois pada halaman Akaun, membuat, mengedit dan memadam pengguna.

Admin: Sebagai tambahan kepada semua kebenaran Pembuat Kuiz, Admin boleh mengakses sebahagian besar tab halaman Akaun Fyrebox, tidak termasuk halaman Rancangan, Tetapan, Pengguna dan Invois. Admins boleh membuat perubahan yang dapat dilihat oleh semua pengguna. Pentadbir boleh mengintegrasikan dengan perisian pihak ketiga.

Pembuat Kuiz:

  • Buat / Edit / Padam Kuiz
  • Akses Statistik
  • Memimpin Akses

Pembuat kuiz tidak boleh:

  • akses akaun API kunci
  • ubah tetapan akaun
  • mengintegrasikan dengan perisian pihak ketiga

Anda boleh menukar keizinan pengguna dalam Akaun> Pengguna.

Pengurusan pengguna

Hanya Pemilik boleh membuat perubahan kepada pengguna lain.

Pemilik boleh menambah, memadam dan mengurus pengguna dalam Akaun> Pengguna.

Untuk menambah pengguna, navigasi ke halaman Akaun anda dan klik pada Pengguna tab, kemudian pilih "Undang Pengguna". Masukkan Nama dan E-mel pengguna, kemudian klik "Undang Pengguna". Ini akan menghantar e-mel jemputan kepada pengguna baru.

Untuk memadamkan pengguna, navigasi ke Akaun> Pengguna, kemudian klik "Padam" di baris di sebelah pengguna yang ingin anda padamkan dan sahkan penghapusan.

Untuk menukar peranan pengguna atau tetapan pemberitahuan, navigasi keAccount> Pengguna, pilih pengguna yang ingin anda edit, klik Peranan dan pilih peranan baru. Pengguna perlu log keluar dan log masuk semula untuk peranannya untuk dikemas kini